Ingredientai
- Žuvis 2 vnt. rūkyti ešeriai
- Kiaušiniai 6 vnt. 5–6 kietai virti
- Šaldyti žirneliai 250 g arba 1 stiklinė konservuotų
- Agurkai 6 vnt. 5–6 marinuoti agurkėliai
- Svogūnai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pusė, sulčių pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis citrinpipiriai
- Druska 1 žiupsnelis
- Majonezas 125 g
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. smulkinti žalumynai (petražolės ar krapai)
Kaip gaminti
1. Kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – griežinėliais. Ešerius išdorokite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Jei naudojate šaldytus žirnelius, atšildykite kelioms minutėms panardindami į karštą vandenį, nusausinkite. Jei konservuotus, tik nuvarvinkite.
2. Į didesnę lėkštę sudėkite kiaušinius, agurkų griežinėlius, žuvį, plonai pjaustytą citriną, pabarstykite prieskoniais ir druska.
3. Majonezą sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu, žalumynais ir užpilkite ant salotų. Pabarstykite smulkintais žalumynais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita