Ingredientai
- Špinatai 50 g saujelė šviežių lapelių
- Pipirinių daigai 50 g
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Prancūziškas batonas 4 riekės
- Ožkų pieno sūris 300 g
- Džiovinti pomidorai 4 vnt. dideli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
- Sviestas 1 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį, šviežiai maltų, baltųjų
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Pesto padažas 1 valg. š. su bazilikais, padažui
- Daržovių sultinys 50 ml padažui
- Aliejus 3 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumeskite į nedidelį užsukamą stiklainiuką, užpilkite sultiniu, aliejumi, citrinos sultimis, sukrėskite pesto padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite cukraus, druskos, pipirų, užsukite ir labai gerai suplakite.
2. Špinatus ir daigus nuplaukite, nusausinkite.
3. Cukiniją nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje svieste, kol apskrus.
4. Batono riekeles išdėliokite kepimo skardoje, ant jų dėkite cukinijų griežinėlius, tada sūrį, po saulėje džiovintą pomidorą ir 5–7 min. pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę.
5. Paruoštas užkandėles išdėliokite į keturias lėkštes, ant viršaus berkite salotų ir žalumynų, baltųjų pipirų, šalia pašlakstykite padažo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita