Ingredientai
- Smidrai 400 g šparagai švieži
- Agurkai 150 g
- Ridikėliai 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt. kietai virti
- Gražgarstės 50 g
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Aliejus 1 valg. š.
- Garstyčios 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. - sulčių
- Česnakai 1 skiltelės
Kaip gaminti
1. Šviežius šparagus išvirkite (apie 15 min.), ataušinkite ir supjaustykite gabaliukais.
2. Ridikėlius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – kubeliais. Gražgarstes kruopščiai nuplaukite ir nuvarvinkite. Viską, išskyrus kiaušinius, sudėkite į salotinę, pasūdykite, įberkite pipirų, žiupsnelį cukraus, išmaišykite.
3. Iš aliejaus, garstyčių, su druska sutrinto česnako ir citrinų sulčių paruošti padažą, supilkite ant salotų ir išmaišykite. Ant viršaus išdėliokite kiaušinių puseles.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita