Ingredientai
- Gražgarstės 100 g
- Sūris 100 g kelių rūšių
- Persikai 1 vnt. arba nektarinas
- Vynuogės 4 vnt.
- Graikiniai riešutai 3 valg. š. smulkintų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. šlakelis sulčių
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis baltųjų
Kaip gaminti
1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas gražgarstes ir sudėkite į salotinę. Minkštesnį sūrį sutrupinkite, kietesnį supjaustykite kubeliais.
2. Riešutus sukapokite, vynuoges kruopščiai nuplaukite, didesnes perpjaukite pusiau. Persiką arba nektariną supjaustykite skiltelėmis, sudėkite ant gražgarsčių.
3. Aliejų ir citrinų sultis sumaišykite su cukrumi, pipirais, pasūdykite. Padažą užpilkite ant salotų ir apibarstykite sūriu bei riešutais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita