Ingredientai
- Salotos 1 vnt. pusė gūžės sviestinių salotų
- Tunas 1 vnt. indelis tunų savo sultyse
- Pupelės 100 g baltų konservuotų
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pomidorai 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. nedidelis
- Alyvuogės 100 g juodųjų, be kauliukų
- Agurkai 1 vnt. ilgavaisis
- Citrinos 1 vnt. pusė puodelio sulčių užpilui
- Alyvuogių aliejus 100 ml užpilui
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio, užpilui
- Čiobreliai 1 arbat. š. smulkintų šviežių, užpilui
- Bazilikai 1 arbat. š. smulkintų šviežių, užpilui
- Raudonėliai 1 arbat. š. smulkintų šviežių, užpilui
- Grūdėtosios garstyčios (užpilui) 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį užpilui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų ,pagal skonį, užpilui
Kaip gaminti
1. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į stiklinį dubenį.
2. Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir kiekvieną padalykite į aštuonias dalis.
3. Pupeles ir tunus nuvarvinkite.
4. Agurką nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, pomidorą – skiltelėmis.
5. Greta salotų lapelių dėkite smulkintų agurkų, pomidorų, pupelių, alyvuogių, tunų gabalėlių, kiaušinių skiltelių, plonyčiais griežinėliais pjaustytų svogūnų.
6. Iš nurodytų produktų elektriniu plakikliu išplakite užpilą ir juo apliekite salotas. Tiekite su baltos duonos skrebučiais, petražolės lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita