Ingredientai
- Vištiena 300 g krūtinėlių filė
- Ryžiai 2 st. virtų birių
- Sūris 100 g kieto brandinto
- Žirniai 1 st.
- Imbieras 1 vnt. Marinatui gabalėlis šaknies
- Sojų padažas 1 valg. š. Marinatui
- Garstyčios 1 valg. š. Marinatui
- Austrių padažas; marinatui 1 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š. Marinatui
- Citrinos 1 vnt. Marinatui 2 šaukštai citrinų sulčių
- Česnakai 4 skiltelės Marinatui ir užpilui 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. Marinatui; pastos
- Petražolės 1 arbat. š. Marinatui; pagal skonį
- Bazilikai 1 arbat. š. Marinatui; pagal skonį
- Majonezas 1 valg. š. Užpilui
- Grietinė 1 valg. š. Užpilui
- Jogurtas 1 valg. š. Užpilui
- Agurkai 1 vnt. Užpilui; nedidelis
- Druska 1 arbat. š. Užpilui; pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. Užpilui; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, padalykite į kelias dalis ir sudėkite į negilų dubenį.
2. Atskirame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, austrių, sojų padažus, aitriųjų paprikų pastą, citrinų sultis, aliejų, prieskonines žoleles ir tarkuotą imbierą. Marinatą pagal skonį pasūdykite, aptepkite juo vištienos gabalėlius ir bent 2 valandas palikite pasimarinuoti, tada iškepkite ant grotelių ir atvėsinkite.
3. Ryžius sumaišykite su žirneliais, ant viršaus dėkite vištienos gabalėlių, užberkite plonyčiais griežinėliais pjaustyto parmezano.
4. Paruoškite užpilą: agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakti skirtą indą, supilkite visus padažo ingredientus, suberkite prieskonius ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, gerai atšaldykite ir užpilkite ant salotų.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita