Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Prieskoniai 1 žiupsnelis mėgstamų
- Salotos 1 sauja mėgstamų
- Špinatai 1 sauja
- Agurkai 1 vnt. ilgavaisiai arba 2 trumpavaisiai
- Pomidorai 5 vnt. 5 - 6 - nedidelių
- Alyvuogių aliejus 10 ml šlakelis
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Persikai 1 vnt. pusės skardinės - konservuotų
- Pipirai 1 žiupsnelis stambiai maltų džiovintų čili pipirų
Kaip gaminti
- Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms).
- Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdėkite čili pipirų.
- Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.
- Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
- Salotas suplėšykite rankomis, sumaišykite su špinatais.
- Pomidorus ir agurkus supjaustykite, sumaišykite su salotomis, viską pagardinkite druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.
- Į lėkštę dėkite salotas, ant jų, supjaustykite vištieną ir viską pagardinkite padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita