Ingredientai
- Gražgarstės 400 g
- Salotos 350 g raudonlapės gūžinės
- Vyšnios 500 g
- Alyvuogių aliejus 8 valg. š.
- Portveinas: 6 valg. š.
- Actas 4 valg. š. raudonojo vyno
- Klevų sirupas 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Fetos sūris 250 g
- Parmos kumpis 150 g plonai pjaustytas
Kaip gaminti
1. Gražgarstes nuplaukite ir nuvarvinkite. Nupjaukite raudonlapių salotų galus ir jas 10 minučių pamerkite į šaltą vandenį (bus mažiau karčios).
2. Vyšnias nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Alyvuogių aliejų, portveiną, actą ir klevų sirupą išmaišykite. Įberkite druskos, pipirų ir dar sykį išmaišykite. Užpilkite ant vyšnių ir palikite apie 20 minučių.
3. Abiejų rūšių salotas išdėliokite lėkštėje, ant jų sudėkite kubeliais supjaustytą fetą, kumpio juosteles.
4. Ant salotų sudėkite vyšnias, apšlakstykite nuo jų likusiu skysčiu. Salotas patiekite su skrudinta balta duona.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“