Ingredientai
- Salotos 300 g įvairių
- Kiaušiniai 10 vnt. putpelių
- Mocarelos sūris 200 g
- Parmos kumpis 6 riekės
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis baltųjų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Garstyčios 2 arbat. š.
- Actas 3 valg. š. obuolių
- Aliejus 6 valg. š. 6 - 7 lazdynų riešutų
Kaip gaminti
1. Salotas padalykite į šešias dalis ir sudėkite ant drėgno rankšluosčio. Putpelių kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3 minutes. Išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite.
2. Mocarelą padalykite į šešis gabalėlius. Kumpio griežinėlius ištieskite ant lentelės, ant kiekvieno uždėkite po gabalėlį sūrio, pabarstykite druska, pipirais, aptepkite aliejumi.
3. Ant sūrio uždėkite po saujelę salotų.
4. Kumpį suvyniokite taip, kad salotos liktų kyšoti. Garstyčias sumaišykite su actu, trupučiu druskos ir pipirų. Įpilkite lazdynų riešutų aliejaus ir išsukite. Salotų ir kumpio „puokšteles“ sudėkite į lėkštę, ją pašlakstykite padažu. Šalia padėkite po du perpjautus kiaušinius.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita