Ingredientai
- Salotos 1 vnt. salotų gūžė, labai tinka „Romaine“
- Kopūstai 1 vnt. ketvirtis kopūsto gūžės
- Morkos 2 vnt. didelės
- Salierai 1 vnt. šakniagumbis
- Jogurtas 125 g padažui
- Actas 2 valg. š. padažui; natūraliai fermentuoto obuolių
- Aliejus 1 valg. š. padažui; graikinių riešutų, lazdynų, migdolų ar sezamų
- Druska 1 arbat. š. padažui; žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. padažui; žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Salotas išskirstyti atskirais lapais. Kopūstus, salierus ir morkas supjaustyti panašaus ilgio šiaudeliais (darbas spartesnis pjaustant daržovių pjaustykle).
2. Visus šiaudelius atsargiai pamaišyti viename inde, kad tolygiai pasiskirstytų. Ant kiekvieno salotų lapo dėti po saują daržovių mišinio ir susukti. Suktinukus galima perrišti svogūnų laiškais – tvirčiau laikysis.
3. Padažui skirtus produktus išplakti viename inde ir patiekti atskirai.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita