Ingredientai
- Agurkai 2 vnt. ilgavaisiai
- Jogurtas 400 ml graikiško
- Citrinos sultys 3 valg. š.
- Šalotinis svogūnas 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Krapai 15 g
- Petražolės 15 g
- Peletrūnas 15 g
- Alyvuogių aliejus 60 ml
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Baltieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Agurkus nulupkite ir išimkite sėklas. Vieną agurką sutrinkite elektriniu trintuvu su valgomuoju svogūnėliu ir česnako skiltele. Kitą agurką smulkiai supjaustykite.
2. Sutrintą agurko minkštimą sumaišykite su jogurtu, citrinos sultimis, aliejumi ir pasmulkintomis žolelėmis. Suberkite ir pjaustyto agurko gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Sriubą patiekite šaltą. Galite prieš patiekdami papuošti žolelėmis, agurko skiltelėmis, apšlakstyti aliejumi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos