Ingredientai
- Arbūzas 1 kg minkštoji dalis be žievės ir kauliukų
- Cukrus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Mėtos 1 sauja 4 lapeliai į arbūzų masę ir saujelė papuošimui
- Mėlynės 1 sauja papuošimui
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Arbūzo minkštąją dalį supjaustykite kubeliais. Sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
- Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis, sudėkite smulkiai kapotus mėtų lapelius ir įberkite žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.
- Dėkite dubenį su arbūzų sriuba į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų. Prieš patiekdami, išimkite iš šaldytuvo ir supilstykite į dubenėlius. Papuoškite šviežių mėtų lapeliais ir mėlynėmis.
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: „Vasaros skoniai: gaivi arbūzų sriuba“