Ingredientai
- Vanduo 1 st. 0,5
- Kava 2 valg. š. espreso ar kitos tamsios skrudintos kavos
- Ledas: (kubeliais) 2 puodelis
- Karamelinis sirupas: (1/3 puodelio) 1 puodelis
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. 0,5
- Pienas 1 st. ketvirtadalis
- Grietinėlė 6 valg. š. purškiama pagal skonį
- Juodasis šokoladas 1 vnt. pagal skonį
Kaip gaminti
- Paruoštą kavą gerai atvėsinkite.
- Atvėsusią supilkite į kokteilių plaktuvą, sumeskite ledo kubelius, supilkite pieną, karamelinį sirupą, suberkite visus prieskonius ir išplakite iki vientisumo.
- Paruoštą kavą pilkite į dailios formos taures, ant viršaus purkškite grietinėlės ir negailėdama užtarkuokite juodojo šokolado.
Kulinaro patarimai:
Jeigu nenorite pirkti purškiamos grietinėlės, jos išsiplakite namuose. Sukrėskite ją į konditerinį švirkštą arba susuktą popieriaus tūbelę ir užspauskite.
Jau paruoštų šokolado drožlių galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose arba specializuotose parduotuvėse.