Ingredientai
- Džiovinti kinrožių žiedai 125 g
- Cukrus 1 st.
- Citrinos 1 vnt. ir 1 žalioji citrina
- Apelsinai 1 vnt.
- Mėtos 5 g šviežių mėtų šakelė
Kaip gaminti
1. Pirmiausia iš stiklinės cukraus ir pusės stiklinės vandens paruoškite sirupą. Suberkite cukrų į nedidelį puodą, supilkite vandenį, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies. Kai cukraus grūdeliai ištirps, padidinkite kaitrą ir virkite dar maždaug 5 min. Atvėsintą sirupą supilkite į stiklinį indą, laikykite šaldytuve ir naudokite gaiviesiems gėrimams saldinti, nes sirupas šaltame vandenyje ištirpsta gerokai greičiau nei cukrus.
2. Užvirinkite 1,5 l vandens, nukaiskite puodą, suberkite kinrožių žiedus, uždenkite ir palaikykite 10 min., kad pritrauktų, porą kartų pamaišykite. Nukoškite arbatą, leiskite atvėsti, įmaišykite pusę stiklinės sirupo, prieš tiekdama bent 2 val. palaikykite šaldytuve.
3. Gerai nuplaukite vaisius, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į ąsotį, supilkite atvėsintą arbatą, įmeskite ledo kubelių, papuoškite šviežių mėtų šakelėmis.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita