Ingredientai
- Kokosų aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 3 vnt. maži susmulkinti
- Česnakai 3 skiltelės
- Imbieras 1 vnt. apie 2,50 cm ilgio gabaliukas, nuluptas ir sutarkuotas
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Cinamonas 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Ciberžolė 1 arbat. š. maltos
- Morkos 700 g
- Vanduo 4 st.
- Kokosų pienas 0,25 st.
- Petražolės 1 žiupsnelis smulkiai kapotų
Kaip gaminti
1. Pakaitinkite kokosų aliejų vidutinio dydžio keptuvėje. Sudėkite svogūnus, česnakus, imbierą bei pipirus ir 1-2 minutes kepkite. Sudėkite smulkiai supjaustytas morkas, pipirus, cinamoną, ciberžolę ir kepkite dar 1-2 papildomas minutes. Supilkite vandenį ir užvirkite.
2. Sumažinę ugnį virkite apie 25-30 minučių tol, kol morkos suminkštės.
3. Supilkite sriubą į trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
4. Padėkite sriubą į šaldytuvą ir šaldykite apie 3-4 valandas.
5. Patiekiant sriubą, papuoškite ją apšlakstydami kokosų pienu, petražolėmis bei žiupsneliu druskos ir pipirų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos