Ingredientai
- Makaronai 320 g labiausiai tinka „mezze maniche“ formos
- Gražgarstės 120 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Avies pieno sūris pecorino romano 120 g
- Graikiniai riešutai 12 vnt.
- Pomidorai 12 vnt. vynuoginių
- Alyvuogių aliejus 0,5 st.
Kaip gaminti
1. Įpilkite į puodą 1, 5 litro vandens, užvirinkite, pasūdykite kokybiška stambia druska. Išvirkite pastą „mezze maniche“ keliomis minutėmis trumpiau, nei parašyta ant pakuotės, atvėsinkite.
2. Elektriniu plaktuvu susmulkinkite ir išsukite iki kremo konsistencijos gražgarstes, riešutus, tarkuotą „pecorino romano“ sūrį, alyvuogių aliejų.
3. Vynuoginius pomidoriukus perpjaukite pusiau.
4. Pašlakstykite pastą tyru alyvuogių aliejumi, išmaišykite. Sumaišykite pastą su gražgarsčių pestu.
5. Patiekdami lėkštėje papuoškite vynuoginiais pomidoriukais ir gražgarsčių lapeliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų