Ingredientai
- Pomidorai 12 vnt. mėsingi
- Česnakai 4 skiltelės
- Paprikos 2 vnt. pusė raudonos saldžiosios ir pusė žalios saldžiosios
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Sultys 1 st. pomidorų
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. sultys
Kaip gaminti
1. Pomidorus panardinkite kelioms minutėms į verdantį vandenį, paskui nulupkite odelę. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite (šaukštą atidėkite – vėliau apibarstysite sriubą).
2. Į indą sudėkite pomidorus, svogūnus, česnakus ir viską gerai sutrinkite. Įspauskite citrinų sulčių, įberkite cukraus, pipirų, druskos. Supilkite pomidorų sultis ir dar kartą gerai išplakite.
3. Paprikas supjaustykite kubeliais.
4. Sriubą išpilstykite į lėkštes, įmeskite po kelis ledo gabaliukus, įberkite paprikų ir svogūnų bei česnakų mišinio.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita