Ingredientai
- Smidrai 24 vnt. nupjautais sumedėjusiais galais ir supjaustyti 2-3 cm gabaliukais
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. nedidelis, nuplautas ir suskirstytas žiedynais
- Svogūnai 1 vnt. didelis, nuluptas ir supjautytas kubeliais
- Česnakai 3 skiltelės nuluptos ir susmulkintos
- Sultinys 1 l arba vandens
- Petražolės 1 sauja šviežių, smulkiai sukapotų (šiek tiek pasilikite papuošimui)
- Krapai 1 sauja šviežių, smulkiai sukapotų (šiek tiek pasilikite papuošimui)
- Čiobreliai 1 žiupsnelis šviežių lapelių
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Citrinos sultys 1 valg. š. gali reikėti ir daugiau
- Pistacijos 50 g nesūdytų, tik švelniai pakepintų keptuvėje ir stambiai sukapotų; nebūtinai
Kaip gaminti
1. Plačiadugniame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, kaitrą sumažinkite iki vidutinės ir suberkite svogūnus. Maišydami pakepinkite 2-3 min., kol ims minkštėti, suberkite česnakus, pakepinkite apie minutę, kol pakvips, tačiau neleiskite pradėti svilti.
2. Suberkite į puodą ir smidrus (kelias viršūnėles pasilikite papuošimui) bei žiedinius kopūstus, įpilkite kelis šaukštus vandens, karštį sumažinkite iki minimalaus ir uždengę patroškinkite apie 7-9 min. Tada supilkite sultinį (ar vandenį), pasūdykite, užvirkite ir palikite toliau virti ant silpnos ugnies apie 15 min., kol daržovės bus visiškai minkštos.
3. Nukelkite puodą nuo kaitros, suberkite žoleles, palaikykite uždengę kelias minutes, o tada sutrinkite elektriniu trintuvu, kol gausite skystą kreminę konsistenciją.
4. Jei dar reikia, pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų, įpilkite citrinos sulčių, paragaukite, ar nieko netrūksta.
5. Sriubą galite atvėsinti, galite valgyti ir šiltą. Prieš pat patiekiant į dubenėlius įberkite pasiliktų šviežių žolelių, pistacijų ir plonyčiais griežinėliais supjaustytų smirdų viršūnėlių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos