Ingredientai
- Vyšnios 1 kg pusė kilogramo
- Cukrus 100 g
- Vynas 300 ml raudonas sausas
- Cinamonas 5 g viena lazdelė
- Migdolai 1 arbat. š. esencija
- Makaronai 100 g kaspinėlų formos
- Grietinėlė 250 ml
- Miltelinis cukrus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Puode užvirinkite 150 ml vandens, sudėkite uogas, supilkite vyną, suberkite cukrų. Sriubą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 25–30 min., kol vyšnios suminkštės. Likus 10 min., suberkite makaronus. Įpilkite šlakelį migdolų esencijos.
2. Baigusi virti, puodą nukelkite nuo ugnies ir įstatykite į dubenį su šaltu vandeniu, kad atvėstų.
3. Prieš tiekdama, palaikykite šaldytuve. Grietinėlę sumaišykite su milteliniu cukrumi ir plakite, kol sutirštės. Į lėkštę įpilkite sriubos, uždėkite šaukštą plaktos grietinėlės, papuoškite vyšnia.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita