Ingredientai
- Šaldyti žirneliai 450 g tinka ir švieži
- Daržovių sultinys 900 ml tinka tirpus
- Laiškiniai svogūnai 8 vnt. 4 - salotoms
- Jogurtas 150 ml natūralus
- Mėtos 2 valg. š. šviežių, smulkintų lapelių
- Aliejus 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Cukrus 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Pupos: (virtų, nulupti prieš sveriant - salotoms) 175 g
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. salotoms
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. sulčių - salotoms
- Parmezano sūris 1 valg. š. tarkuoto - salotoms
Kaip gaminti
1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite sugrūstą česnaką, supjaustytus svogūnėlius ir kepinkite, kol šie suminkštės.
2. Suberkite žirnelius, cukrų, supilkite verdantį sultinį. Virkite 12 min., jei žirneliai švieži, arba 4 min., jeigu šaldyti. Nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti.
3. Į ataušusią sriubą sudėkite mėtas ir elektriniu maišikliu sutrinkite iki vienalytės masės. Pagal skonį pagardinkite pipirais ir kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą. Tada įmaišykite jogurtą.
4. Paruoškite salotas: pupas sumaišykite su smulkintais svogūnėliais ir užpilkite padažu, išplaktu iš aliejaus, citrinų sulčių ir parmezano.
5. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į vidurį įdėkite po kauburį pupelių salotų.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita