Ingredientai
- Šaltalankiai 1 kg perrinktų ir nuplautų
- Vanduo 500 ml
- Cukrus 750 g
Kaip gaminti
1. Berkite uogas į puodą ir užpilkite vandeniu. Užkaiskite, palaukite, kol užvirs ir ant labai lengvos ugnies pakaitinkite 15 min.
2. Nemažą tankų plieninį sietą išklokite muslinu ar dviguba marle, dėkite virš švaraus indo ir perkoškite šaltalankius. Kai siete liks tik uogų masė, trinkite ją kuo kruopščiau mediniu šaukštu, o galiausiai suėmę į medžiagą tiesiog rankomis išspauskite kuo daugiau sulčių (turėtų išeiti 800–900 ml).
3. Praskalaukite puodą ir supilkite į jį gautą šaltalankių sunką, supilkite cukrų (galite dalį paprasto pakeisti uogienių cukrumi, taip džemas geriau stings). Kaitinkite apie 10 min. ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami ir stebėdami, ar nekimba prie dugno.
4. Supilstykite gautą masę į paruoštus nedidelius stiklainėlius.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Desertai