Ingredientai
- Miltai 300 g
- Pienas 100 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aliejus 1 valg. š. vynuogių kauliukų
- Serbentai 1 st. juodųjų
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Spanguolės 1 st. saujelė džiovintų saldintų
- Brendis: (šlakelis) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Serbentus nuskabykite nuo šakelių ir perrinkite.
- Spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu.
- Uogas sumaišykite su ruduoju cukrumi ir palikite pastovėti, kol cukrus ištirps.
- Miltus suberkite ant miltuotos lentos, suformuokite kauburėlį, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite šiltą pieną, įmuškite kiaušinį, viską pagal skonį pasūdykite ir užminkykite tešlą.
- Kai ji pasidarys vientisa, supilkite aliejų ir dar paminkykite.
- Tešlą plonai iškočiokite, norimo dydžio stiklinaite ar puodeliu išspauskite skrituliukus, į kiekvieną dėkite po šaukštą uogų įdaro, kraštelius kruopščiai užspauskite, virtinukus meskite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 2–3 min., kol iškils į paviršių.
- Skanu tiekti su vaisių jogurtu arba plakta grietinėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita