Ingredientai
- Makaronai 400 g
- Pomidorai 20 vnt. vyšniniai
- Raudonasis svogūnas 50 g
- Alyvuogės 100 g juodosios be kauliukų
- Graikiniai riešutai 12 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Sūris 60 g 4 valg. š. tarkuoto Parmezano
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pripilkite puodą vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Suberkite spiralinius makaronus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės.
2. Išvirusius makaronus nukoškite, sukrėskite į dubenį ir palikite atvėsti.
3. Supjaustykite per pusę vyšninius pomidorus.
4. Supjaustykite griežinėliais mėlynąjį svogūną.
5. Į dubenį sudėkite pomidorus, svogūną, juodąsias alyvuoges ir graikinius riešutus, apliekite aliejumi, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite ir palikite vėsioje vietoje.
6. Ant atvėsusių makaronų dėkite supjaustytas daržoves, alyvuoges ir riešutus, išmaišykite ir patiekite. Ant viršaus pabarstykite parmezano.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita