Ingredientai
- Šamas 6 vnt. filė gabalėliai
- Druska 1 žiupsnelis jūros
- Šoninė 6 riekės rūkytos
- Džiūvėsiai 150 g maltų
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š.
- Jelapenai 4 arbat. š. smulkintų, konservuotų
- Varškės sūris 200 g tepamo
- Citrinos sultys 2 valg. š.
- Svogūnai 2 valg. š. smulkintų
- Čiobreliai 1 arbat. š.
- Petražolės 2 arbat. š. džiovintų įdarui ir dar šiek tiek patiekimui
- Salierų druska 1 arbat. š. arba džiovintų salierų lapelių
Kaip gaminti
1. Šoninę 10 min. pakepinkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, kol lengvai apskrus.
2. Dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį, smulkintus Jelapeno pipirus, citrinų sultis, salierų druską, svogūnus, džiovintas petražoles ir čiobrelius.
3. Šamo filė pabarstykite druska. Ant filė gabalėlio krėskite paruošto įdaro. Suvyniokite ir kiekvieną suktinuką apvyniokite pakepinta šonine, persmeigdami mediniu smeigtuku. Suktinukus pabarstykite džiovinta paprika. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių.
4. Patiekite su citrinos griežinėliais ir petražolėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Rengiu šventę: Vakarėlis