Ingredientai
- Kiauliena 600 g išpjovos
- Sojų padažas 50 ml
- Aitriųjų pipirų padažas 1 arbat. š.
- Granatų sulčių padažas (arba truputis granatų sulčių) 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Jūros druska (pagal skonį) 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Mėsą supjaustykite į 16 vienodo dydžio gabaliukų. Sudėkite į dubenį.
2. Sumaišykite sojų, granatų, aitriųjų paprikų padažus, supilkite į mėsą ir išmaišykite mėsa. Užpilkite alyvuogių aliejaus, bet nebemaišykite. Aliejus apsaugos, kad iš mėsos neišsiskirtų sultys.
3. Dubenį su mėsa porai valandų dėkite į šaldytuvą, tada mėsą su aliejumi sumaišykite ir dar valandą palaikykite.
4. Svogūno roputę supjaustykite į keturias dalis. Kiekvieną išskirstykite dar į keturias dalis.
5. Ant iešmo verkite po keturis gabaliukus mėsos, atskirkite svogūnais. Kepkite reguliariai vartydami, pagardindami jūros druska.