Ingredientai
- Vištiena 800 g (kalakutiena)
- Paprikos 1 vnt. (raudonoji)
- Graikiniai riešutai 320 g (padažui)
- Sviestas 2 valg. š. (padažui)
- Svogūnai 1 vnt. (padažui)
- Miltai 1 valg. š. (padažui)
- Česnakai 2 skiltelės (padažui)
- Vyno actas 2 valg. š. (padažui)
- Kalendros 1 sauja (padažui)
- Prieskoniai 1 žiupsnelis (prieskonių mišinys chmeli-suneli padažui)
- Sultinys 1 st. (padažui)
- Šafranas 1 žiupsnelis (ant peilio galo padažui)
- Druska 1 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti
Kaip gaminti:
- Paruoštą vištą apvirkite. Tuomet apibarstykite ją druska, prieskoniais, aptepkite riebalais ir iškepkite orkaitėje bei supjaustykite porcijomis.
- Paruoškite padažą. Smulkiai pjaustytą svogūną apkepkite svieste, po 10 min. įberkite miltų. Kruopščiai viską išmaišykite ir palaipsniui plona srovele supilkite sultinį, actą, įberkite druskos, sumeskite kapotus ir sugrūstus žalumynus, trintą česnaką ir chmeli-suneli.
- Šiame padaže vištieną dar patroškinkite 5-10 min. Sugrūskite riešutus su paprika ir masę praskieskite šafrano antpilu bei sultiniu.
- Viską sukrėskite į padažą su vištiena. Nuimkite Satsivi nuo ugnies, atvėsinkite. Į lėkštes sudėkite vištienos gabalėlius ir apliekite juos padažu, apibarstykite žalumynais. Satsivi patiekiamas kaip šaltas užkandis.