Ingredientai
- Sviestas 60 g
- Miltai 60 g
- Cukrus 60 g
- Kiaušinio baltymas 2 vnt.
- Pistacijos 0,5 valg. š. nesūdytos; tačiau galite ir nedėti
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, turite gauti kreminę masę. Supilkite persijotus miltus.
3. Atskirame dubenyje iki standumo išplakite baltymus, sudėkite į sviesto-miltų masę ir atsargiai, tačiau kruopščiai išmaišykite.
4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Jei turite konditerinį maišelį, krėskite masę į jį ir ant skardos formuokite maždaug 8 cm ilgio juosteles. Jei neturite maišelio, prireiks kiek pastangų, tačiau juosteles galite suformuoti ir dėdami masę šaukštu.
5. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 7 min., maždaug nuo 5-os minutės atidžiai stebėkite - sausainių krašteliai turi būti parudę, tačiau vidurys dar šviesus. Nesudeginkite! Jei naudojate pistacijas, jas sukapokite ir užberkite ant sausainių įpusėjus kepimo laikui.
6. Vos iškepę sausainiai bus minkštučiai, tačiau vėsdami ims kietėti. Gardžiuokitės vienas, o galite patiekti ir su ledais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis