Ingredientai
- Sviestas 150 g
- Cukrus 70 g
- Vanilinis cukrus 20 g
- Kiaušiniai 2 vnt. trynių
- Miltai 150 g persijotų
- Riešutai 110 g 40 - smulkiai maltų lazdynų arba žemės riešutų ir 70 - stambiau maltų riešutų - apvoliojimui
- Uogienė: (įvairių mėgstamų arba Rududu karamelės - papuošimui) 4 valg. š.
Kaip gaminti
- Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada po vieną įleiskite trynius.
- Persijotus miltus sumaišykite su maltais riešutais ir berkite į sviesto masę. Viską gerai išmaišykite ir suminkytą tešlą įsukite į maistinę plėvelę bei laikykite valandą šaldytuve.
- Iš atšaldytos tešlos rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus, juos pavoliokite riešutuose, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tada truputį suplokite ir pirštu įspauskite duobutę. Į ją įkrėskite uogienės ar karamelės „Rududu“ (pastarosios dedame labai mažai, nes kepant ji išteka. Kai sausainiai iškeps, tada jau galime pridėti jos daugiau). Sausainiai kepdami truputį išsiplečia, todėl juos dėdami palikite tarpus.
- Kepkite 180ºC laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Skanaus! :)
Receptą atsiuntė Monika Vaišvilaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita