Ingredientai
- Miltai 430 g
- Cukrus 155 g
- Sviestas 245 g
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis; 2/3 tešlai ir 1/3 aptepimui
- Vanduo 40 g
- Uogienė 185 g geriausiai tinka obuolienė
- Riešutai 30 g geriausiai tinka žemės
Kaip gaminti
1. Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską sumaišykite. Viduryje padarykite duobutę ir į ją sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą. Trinkite jį tarp pirštų, kol gausite drėgną smėlį primenančius trupinius.
2. Įmaišykite kiaušinį (40 g) ir vandenį, ir greitai suminkykite – tik kol tešla sulips į vientisą rutulį.
3. Ant miltais pabarstyto stalo ar kepimo kilimėlio iškočiokite tešlą 3–5 mm storio lakštais bei supjaustykite maždaug 4 cm pločio juostomis. Ant pusės juostų konditeriniu maišeliu išspauskite marmelado, uždenkite likusiomis juostomis.
4. Juosteles aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu (20 g) ir apibarstykite kapotais riešutais.
5. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus, o tai užtruks 10–15 min.