Ingredientai
- Miltai 185 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 5 g
- Rudasis cukrus 70 g
- Cukrus 70 g
- Avižiniai dribsniai 75 g
- Kokosų drožlės 40 g
- Šokoladas 50 g šokolado gabalėliai
- Graikiniai riešutai 50 g smulkinti
- Sviestas 125 g tirpintas sviestas - papildomai sausainiams
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis kiaušinis - papildomai sausainiams
- Vanilė 1 arbat. š. vanilės ekstraktas - papildomai sausainiams
Kaip gaminti
1. Iš pradžių paruoškite stiklainėlį (0,75 l talpos), kuriame sluoksniuosite produktų mišinį sausainiams. Išplaukite jį ir labai gerai iššluostykite – turi būti visiškai sausas.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite viską į stiklainėlį. Ant viršaus tolygiai berkite rudąjį cukrų, cukrų, tuomet avižinius dribsnius, kokosų drožles, smulkintus šokolado gabalėlius ir, galiausiai, smulkintus graikinius riešutus. Stiklainėlis turėtų užsipildyti iki pat viršaus. Uždarykite jį.
Dekoravimas
Paruoškite etiketę (galite atsispausdinti) ir priklijuokite ją prie stiklainėlio dvipuse lipnia juostele. Etiketėje būtinai nurodykite tolesnę gaminimo instrukciją.
Sausainių kepimas
Sumaišykite visus produktus su tirpintu sviestu, plaktu kiaušiniu ir vanilės ekstraktu. Iš paruoštos sausainių masės suformuokite nedidelius apvalius kamuolėlius ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Palikite tarp sausainių 5 cm tarpus. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsinkite ir gardžiuokitės puikiais sausainiais!
Iš šio kiekio iškepsite apie 20–25 sausainius.
Plačiau skaitykite: MAMOS DIENA: saldžios dovanos Mamai