Ingredientai
- Sviestas 200 g kambario temperatūros
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Druska 1 arbat. š.
- Cukrus 1 puodelis 3/4
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 0,5
- Miltai 2 puodelis 2 ir 1/3
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š.
- Aguonos 2 valg. š.
- Šokoladas 100 g pieniško su riešutais
Kaip gaminti
- Sviestą suplakite su kiaušiniu, vanile, druska ir cukrumi.
- Įmaišykite pusę miltų ir kepimo miltelius.
- Likusius miltus įminkykite rankomis. Iš gautos tešlos formuokite nedidelius kamuoliukus (truputį mažesnius, nei graikiškas riešutas), vieną jų pusę pamirkykite sausose aguonose.
- Suformuotus sausainiukus sudėkite į švarią lėkštę ir kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Viduje, palikite kelių pirštų pločio tarpus, dėliokite atšalusius sausainėlius.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
- Šokoladą ištirpinkite ir jame pamirkykite vieną, iškepusių ir atvėsusių, sausainiukų pusę.
- Išdėliokite ant kepimo popieriaus ir palikite sustingti.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita