Ingredientai
- Sviestas 50 g
- Džiovinti pomidorai 20 g saulėje
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 1 st. 1,2
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Aitrioji paprika 2 žiupsnelis maltos
- Rozmarinai 2 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Į gilų dubenį gabalėliais supjaustykite sviestą.
- Muškite kiaušinį.
- Suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus džiovintus pomidorus.
- Berkite druską.
- Masę minkykite tarp pirštų, kol sviestas išsilydys nuo kūno temperatūros ir sviestas, kiaušinis, džiovintų pomidorų kubeliai ir druska pasidarys vientisa mase.
- Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Išminkykite prie rankų nelimpančią, bet vis dar minkštą ir slidžią tešlą.
- Formuokite plokščius sausainiukus, kuriuos dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Sumaišykite maltą aitriąją papriką ir maltą rozmariną.
- Mišiniu apybarstykite sausainių viršų, pabarstę dar šiek tiek paspauskite.
- Kepkite 10 minučių.
Receptą atsiuntė Gintarė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita