Ingredientai
- Sviestas 225 g
- Cukrus 90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. „Dansukker“ su natūralia vanile
- Kiaušiniai 1 vnt. trynio
- Miltai 210 g 140 - spelta miltų ir 70 - kvietinių
- Lazdynų riešutai 75 g 75 - maltų ir 1 saujelė - sausainiams dekoruoti
- Krakmolas 110 g 80 - bulvių ir 30 - kukurūzų
- Kakava 2 valg. š.
- Miltelinis cukrus 1 valg. š. „Dansukker“ - sausainiams dekoruoti
Kaip gaminti
- Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukraus milteliais bei vaniliniu cukrumi ir tryniu.
- Į sviesto masę suberkite sumaltus lazdynų riešutus bei likusius išsijotus komponentus.
- Ant miltais pabarstyto stalo suminkykite tešlą, suvoliokite iš jos 4-5 cm skersmens volelį ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
- Sudėkite juos ant kepimo popieriaus skardoje, ant kiekvieno griežinėlio uždėkite po riešutą.
- Kepkite 180 °C orkaitėje 12-15 min. Iškeptus pabarstykite cukraus milteliais.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita