Ingredientai
- Miltai 160 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. ½
- Sviestas 115 g kambario temperatūros
- Cukrus 100 g
- Rudasis cukrus 100 g 50 - sausainiams ir 50 - karamelizuotai kiaulienos šoninei
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. ½
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Šokoladas 1 st. puodelis gabalėlių
- Šoninė: ( ½ karamelizuotos kiaulienos) 1 puodelis
- Kiauliena 6 vnt. 6 riekelės šoninės - karamelizuotai kiaulienos šoninei
- Cinamonas 1 žiupsnelis karamelizuotai kiaulienos šoninei
Kaip gaminti
PARUOŠKITE KARAMELIZUOTĄ KIAULIENOS ŠONINĘ
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
- Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną.
- Kiekvieną šoninės riekelę iš abiejų pusių apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
- Išdėliokite tas riekeles ant kepimo popieriaus.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol šoninė taps traški.
- Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Šoninei atšalus, sulaužykite gabalėliais.
IŠKEPKITE SAUSAINIUS
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų iki purios masės.
- Į plakinį supilkite vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.
- Suberkite miltų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite šokolado gabalėlius ir karamelizuotos šoninės gabalėlius
- Imkite po didelį šaukštą tešlos ir drėgnais delnais suformuokite apvalius kamuoliukus.
- Išdėliokite ant kepimo popieriaus, palikdami tarp jų apie 5 cm tarpus.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos.
- Atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita