Ingredientai
- Aliejus 2 valg. š. kokosų
- Pienas 2 valg. š. augalinis
- Rudasis cukrus 1 puodelis 1/4
- Druska 1 arbat. š. 1/4
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š.
- Miltai 1 puodelis 3/4 avižiniai ir 3/4 migdolų miltų
- Šokoladiniai lašeliai: (1/2) 1 puodelis
- Cukrus 1 puodelis 1/4 neapdoroto
Kaip gaminti
- Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su migdolų pienu, ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu.
- Į gautą masę sudėkite miltus, druską, neapdorotą cukrų ir viską gerai išmaišykite. Masė neturi būti per sausa ar per drėgna, taigi pagal tešlos konsistenciją reguliuokite miltų, pieno ir aliejaus kiekį.
- Į tešlą suberkite ir šokolado lašelius ir gerai sumaišykite.
- Išklokite kepimo popieriumi pailgą indą ir sudėkite gautą tešlą – galite gabalėliais arba vientisą. Pastaruoju atveju beliks supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
- Prieš skanaudami palaikykite kelias valandas šaldytuve.