Ingredientai
- Migdolai 1 st. 1/4
- Cukrus 1 st.
- Miltai 1 st. 1,5
- Spanguolės 1 st. džiovintų
- Sviestas 150 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Apelsinai 2 vnt. 2 - 3 - cedra
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių
Kaip gaminti
- Smulkintuvu susmulkinkite migdolus su cukrumi.
- Sviestą ir apelsino žievelę plakite tol, kol sviestas taps purus ir pabals.
- Įmuškite kiaušinį, supilkite citrinos sultis, išmaišykite.
- Suberkite miltus, džiovintas susmulkintas spanguoles, gerai išminkykite.
- Susukite į plėvelę ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Iš iškočiotos tešlos išpjaustykite norimų formų sausainius.
- Kepkite, kol sukietės ir apskrus – apie 12-15 min.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Elina Skaržinskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita