Ingredientai
- Sviestas 170 g kambario temperatūros
- Cukrus 80 g
- Miltai 220 g
- Džiovintos spanguolės 70 g
- Pistacijos 70 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. ar šlakelis vanilės ekstrakto
- Baltasis šokoladas 80 g
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Sviestą išsukite su cukrumi ir vanile.
2. Kitame inde sumaišykite miltus ir druską.
3. Miltų mišinį berkite į sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
4. Suberkite pasmulkintas spanguoles, kapotą šokoladą ir riešutus. Viską gerai suminkykite.
5. Tešlą padalykite per pusę, uždėkite ant skirtingų maistinės plėvelės gabaliukų ir, suformavę ritinius, suvyniokite. Dėkite valandai į šaldytuvą.
6. Pašaldytus tešlos ritinėlius supjaustykite piršto storumo gabaliukais ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
7. Kiškite į 175 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite 10–15 min., kol krašteliai ims ruduoti.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Velykos