Ingredientai
- Kukurūzų spragėsiai 50 g pasigamintų namie ar pirktinių (be jokių priedų)
- Sviestas 100 g minkšto
- Cukrus 3 valg. š.
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Miltai 150 g
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų, tuomet supilkite vanilės ekstraktą ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai išsukite.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
4. Suberkite sausąjį mišinį į šlapiąjį, išmaišykite, o tada suminkykite tešlą. Įminkykite į ją spragėsius – nieko tokio, jei jie kiek aplūžinės.
5. Naudodami šaukštą kabinkite tešlą „kąsniais“ ir dėliokite juos ant paruoštų skardų, palikite nemažus tarpus.
6. Kepkite 8–10 min., kol sausainių krašteliai taps gražiai rusvi. Leiskite atvėsti ir ragaukite!
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis