Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Miltai 2 st.
- Vanduo 1 st. 1/3
- Druska 1 žiupsnelis
- Citrinos 2 vnt. 2 valg. š. - sulčių ir 1 - apelsinų džemui
- Apelsinai 5 vnt. 0,5kg - apelsinų džemui
- Cukrus 200 g 200 - uogienės ir 5 val.š. paprasto - apelsinų džemui
Kaip gaminti
1. Iš anksto išvirkite džemą: apelsinus kruopščiai nuplaukite karštu ir nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite. Daržovių skustuku plonai nuo vaisių nulupkite odeles (be baltosios dalies), susmulkinkite. Nuo apelsinų minkštimo pašalinkite didžiąją baltųjų odelių dalį, vaisius supjaustykite griežiniais ir sudėkite į puodą. Suberkite abiejų rūšių cukrų, supilkite citrinų sultis, sudėkite tarkuotas apelsinų žieveles ir palikite bent pusę paros.
2. Statykite puodą ant ugnies, masę išmaišykite. Kai užvirs, maišydama kaitinkite, kol sutirštės. Nukėlusi nuo ugnies, palikite bent tris valandas.
3. Ant švaraus sauso stalviršio persijokite miltus. Ant viršaus sudėkite kambario temperatūros sviesto gabalėlius, suberkite druską. Viską kapokite peilio nugarėle, kol gausite trupinius. Masės viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite vandenį su citrinų sultimis ir suminkykite tešlą (jeigu masė per skysta, įberkite miltų).
4. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve. Atvėsusią tešlą plonai iškočiokite (patogiausia – įdėjus tarp dviejų švaraus polietileninio maišelio atraižų), supjaustykite maždaug 6 cm pločio ir 15 cm ilgio juostomis. Aptepkite jas apelsinų džemu, susukite ritinėlius.
5. Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, viršų aptepkite kiaušinių trynių, pabarstykite ruduoju cukrumi. Kepkite 180 C karščio orkaitėje apie 20 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita