Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Cukrus 100 g
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 300 g pilno grūdo
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š.
- Kardamonas 0,5 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Moliūgai 150 g tarkuoto
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, o kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Paimkite vidutinio dydžio dubenį ir išmaišykite sviestą, cukrų, vanilės ekstraktą ir kiaušinį, kol masė taps vientisa. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, imbierą ir kardamoną. Dar kartą išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
3. Į gautą masę sudėkite tarkuotus moliūgus. Išmaišykite. Naudodami valgomąjį šaukštą suformuokite vieno šaukšto dydžio rutuliukus ir dėkite juos ant kepimo skardos. Palikite tarpus, kad sausainiai kepdami nesusiliestų. Kiekvieną rutuliuką spustelėkite šaukštu, kad jis pasidarytų plokščias.
4. Sausainius kepkite apie 15-20 minučių, kol jie gražiai paruduos.