Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. kietai virti
- Sviestas 180 g
- Rudasis cukrus 1 st.
- Druska 0,5 arbat. š. jūros
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š.
- Miltai 2 st. šviesių speltų
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Šokoladas 0,5 st. lašelių ar gabalėlių
- Kokosų drožlės 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Minkštą, kambario temperatūros sviestą elektriniu maišytuvu išsukite su cukrumi, druska ir vanile. Kol maišytuvas plaka, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite kietai virtus kiaušinius, juos suberkite į purų sviestą ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įminkykite į tešlą. Galiausiai įmaišykite šokoladą ir kokosų drožles, tešla turi gautis pakankamai tiršta.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 175C laipsnių temperatūros.
3. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dviem šaukštais arba ledų kabinimo šaukštu formuokite tešlą į atskirus kauburėlius, su pakankamai dideliais tarpais tarp jų. Į standartinę kepimo skardą man tilpo 9 dideli sausainiai. Jie kepdami plečiasi ir iš beformių tešlos kauburėlių tampa panašūs į didelius apvalius sausainius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, o jei sausainiai bus mažesni jiems iškepti pakaks ir 10 minučių.
4. Iškepusius sausainius palikite ataušti ir sukietėti, kadangi tik ištraukti iš orkaitės jie būna gana minkšti ir trapūs. Valgykite visiškai atšalusius. Jie puikiai išsilaiko keletą dienų sausoje dėžutėje.