Ingredientai
- Margarinas 200 g „Vilnius“
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 300 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Muskatas 1 žiupsnelis maltas
- Miltelinis cukrus 150 g
- Sultys 3 valg. š. 3–4 valg. š. citrinų
- Spalvoti pabarstukai: 1 sauja
- Šokoladas 100 g tirpintas
Kaip gaminti
1. Išsukite minkštą margariną su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir likusiais biriaisiais produktais.
2. Iškočiokite 0,7 cm storio lakštą ir formuokite kiaušinių, zuikio ar kitos norimos formos sausainius. Sudėkite juos į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą.
3. Kepkite apie 20 min. iki 150–170 °C įkaitintoje orkaitėje.
4. Paruoškite glajų: miltelinį cukrų išsukite su citrinos sultimis. Aptepkite juo sausainius. Viršų papuoškite pabarstukais ir / ar tirpintu šokoladu. Skanaus! :)
Receptą atsiuntė Elina Skaržinskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita