Ingredientai
- Varškė 200 g desertinė vanilinė arba su razinomis
- Sviestas 200 g
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Varškę, sviestą, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sukapokite peiliu, išminkykite tešlą ir palaikykite ją 1,5 val. šaldytuve. Praėjus numatytam laikui, tešlą plonai iškočiokite ir puodeliu išpjaukite apskritimus. Jeigu naudosite cinamoną – atskirame inde sumaišykite cinamoną su cukrumi.
2. Merkite kiekvieną apskritimą iš vienos pusės į cukraus mišinį, paskui perlenkite jį cukrumi į vidų. Taip paruoškite visus apskritimus.
3. Tuomet kiekvieną sausainio puselę vėl merkite į cukraus ir cinamono mišinį ir vėl perlenkite. Turėsite ketvirtadalius, kuriuose padarykite nedidelius įspaudus šakute. Dėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į 180 °С orkaitę. Kepkite apie 20–25 minutes.
Receptą atsiuntė Aleksandra Vasiljeva
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita