Ingredientai
- Kriaušės 7 vnt. apie 1 kg
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 - ryšulėlių išorei patepti, 2 - tešlai
- Cukrus 50 g kriaušėms apvolioti ir tešlai pabarstyti
- Miltai 400 g
- Sviestas 100 g
- Medus 6 arbat. š. skysto
- Vanduo 125 ml šilto
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Tešlai skirtus produktus sumaišykite. Minkykite, kol tešla taps elastinga ir palaukusios apie 30 min. iškočiokite iš tešlos nedidelį paplotėlį.
2. Kriaušės apačioje išpjaukite žiedelį, kad toje vietoje būtų galima užkišti tešlą.
3. Kriaušes apibarstykite cukrumi, dėkite ant tešlos paplotėlio ir apspauskite kaip ryšulėlį. Papuošimui iš tešlos galite išpjauti lapelį ir pritvirtinti šalia tikrosios kriaušės kotelio.
4. Tokius „kriaušių ryšulėlius“ belieka sudėti į miltais pabarstytą skardą, patepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti cukrumi.
5. Kepkite apie 40 min. 200 °C laipsnių karštumo orkaitėje. Galite patiekti su mėtų ar melisų lapeliais ir plakta grietinėle.
Štai kaip iš 1 kilogramo kriaušių galima pagaminti net 2 kilogramus ryšulėlių su kriaušėmis!
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita