Ingredientai
- Miltai 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 50 g
- Pienas 1 st. arba neriebios grietinėlės
- Cukrus 1 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Mediniu šaukštu dubenyje išsukite sviestą.
2. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius supilkite į išsuktą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos. Maišydama supilkite pieną arba grietinėlę, suberkite miltus ir vanilinį cukrų, maišykite, kol neliks gumuliukų.
3. Atskirai iki standžių putų suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite į tešlą. Įkaitinkite elektrinę sausblynių keptuvę, patepkite sviestu, įpilkite šaukštą tešlos, uždarykite ir kepkite, kol blynai gražiai apskrus.
4. Iškepusius blynus patepkite tirpintu sviestu, sudėkite į karščiui atsparų indą, uždenkite ir trumpai pakepkite įkaitintoje orkaitėje. Jei norite, kad blynai būtų traškūs, išdėliokite ant skardos ir padžiovinkite orkaitėje. Tiekite su grietine ir mėgstama uogiene.
Kulinaro patarimas. Į sausblynių tešlą galima įmaišyti įvairių priedų: aguonų, cinamono, smulkiai tarkuotų citrinų žievelių, smulkintų migdolų. Sausblynių keptuvėje galima kepti ir varškės blynus. Įmaišykite į tešlą 150 g varškės kremo ir 2–3 šaukštus cukraus. Kad blynai būtų puresni, į tešlą galite įberti šaukštelį kepimo miltelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita