Ingredientai
- Cinamonas 1 arbat. š. pusė šaukštelio
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Medus 2 valg. š.
- Sviestas 50 g
- Razinos 80 g
- Bananai 50 g džiovintų
- Sezamo sėklos 30 g
- Moliūgo sėklos 50 g
- Kokosų drožlės 50 g
- Migdolai 100 g
- Avižiniai dribsniai 200 g stambių
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, migdolus, kokoso drožles, moliūgų sėklas ir sezamų sėklas.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sukrėskite medų, suberkite cukrų, įmaišykite 2 šaukštus vandens, maišydama kaitinkite, kol ištirps cukraus kristalai, suberkite cinamoną.
3. Supilkite karštą mišinį ant birių produktų ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu.
4. Skardą išklokite kepimo popieriumi, tolygiai paskleiskite dribsnius ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.
5. Kepkite 20–30 min., kas 10 min. permaišykite. Jei mišinys per greitai ims skrusti, sumažinkite ugnį.
6. Palikite atvėsti, vis pamaišykite, suberkite bananus ir razinas. Laikykite sandariame stikliniame inde, valgykite su pienu, jogurtu, varške ar šviežiais vaisiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita