Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. Savojos - vidutinio dydžio
- Ryžiai 100 g virtų
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Porai 150 g pusė stiebo
- Paprikos 1 vnt. geltona
- Morkos 2 vnt.
- Parmezano sūris 1 sauja
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Atskirkite kopūsto lapus, nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite ir nusausinkite.
2. Papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį, supjaustykite plonais šiaudeliais.
3. Nuskustas morkas sutarkuokite šiaudeliais, porą supjaustykite griežinėliais.
4. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto. Suberkite porus ir porą minučių kepkite. Suberkite morkas, paprikas ir dar 2–3 minutes kepkite.
5. Pagal skonį įberkite daržovių prieskonių, maltų juodųjų pipirų, pasūdykite, išmaišykite.
6. Daržoves sumaišykite su virtais ryžiais. Gautos masės krėskite ant kopūsto lapų, ant viršaus užberkite po žiupsnį tarkuoto parmezano, susukite ritinėlius.
7. Išdėliokite juos kepimo inde. Apliekite plaktais kiaušiniais, pagardintais maltais pipirais ir druska. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita