Ingredientai
- Mielės 30 g šviežių; įmaišalui
- Vanduo 100 ml šilto įmaišalui ir dar 1 šaukštas glajui
- Cukrus 200 g tešlai ir dar 1 šaukštelis įmaišalui
- Miltai 570 g tešlai
- Pienas 350 ml šilto; tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai
- Citrinos žievelė 1 arbat. š. tarkuotos; tešlai
- Apelsino žievelė 1 arbat. š. tarkuotos; tešlai
- Migdolų ekstraktas 2 arbat. š. tešlai
- Kiaušinių tryniai 10 vnt. tešlai
- Sviestas 115 g minkšto; tešlai
- Razinos 1 st. mirkytų rome; tešlai
- Romas 1 valg. š. glajui
- Citrinos sultys 1 arbat. š. glajui
- Cukraus pudra 200 g glajui
Kaip gaminti
1. Ruošiame įmaišalą. Mieles ištrinkite su cukrumi ir ištirpinkite šiltame vandenyje. Leiskite šiek tiek pastovėti, kol mielės lengvai paviršiuje suputos – apie 10 min.
2. Ruošiame tešlą. Į virtuvinį kombainą suberkite pusę miltų, supilkite šiltą pieną ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite suputojusias mieles. Vėl išmaišykite.
3. Suberkite cukrų, apelsinų ir citrinos žieveles, migdolų ekstraktą. Įjunkite kombainą ir tegul ten viskas maišosi. Po vieną įleiskite trynius. Tuomet dalimis suberkite likusius miltus ir gabaliukais sumeskite minkštą sviestą. Tešla tegul maišosi apie 10 min. – kada ji atlimpa nuo sienelių, tai jau ženklas, kad viskas. Tešla turi būti minkšta ir blizganti. Dabar tešlą uždenkite rankšluosčiu ir leiskite jai pakilti dvigubai. Procesas trunka apie valandą ar ilgiau.
4. Razinas nusausinkite. Suberkite jas į tešlą ir išminkykite.
5. Kepimo formas ar formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ar džiūvesėliais, perteklių iškratykite. Tešlos dėkite 1/3 formos. Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti dar kartą – apie 1 val. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35–40 min. arba kol iškepa. Ištraukite bobą ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.
6. Ruošiame glajų. Puodelyje pašildykite romą su vandeniu, suberkite cukraus pudrą ir supilkite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite. Apliekite bobą glajumi.