Ingredientai
- Miltai 450 g 300 g visadalių ruginių ir 150 g kvietinių (550 D tipo)
- Pasukos 500 ml šviežių arba pieno
- Cukrus 3 valg. š.
- Druska 2 arbat. š.
- Mielės 25 g šviežios
- Kmynai 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Mieles ištrinkite su cukrumi.
2. Į dubenį supilkite pašildytas pasukas ar pieną, taip pat pusę kiekio visadalių ruginių miltų, ištrintas mieles ir užmaišykite tešlą. Jos paviršių apibarstykite miltais ir 2–3 valandas palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
3. Pakilusią tešlą gerai išplakite, suberkite druską, kmynus, likusius miltus (ruginius ir kvietinius) ir gerai išminkykite. Jei minklė atrodo per minkšta, pridėkite dar miltų. Ir vėl apie valandą leiskite tešlai pakilti.
4. Tada darykite norimo dydžio kepalėlius (arba sukrėskite tešlą į pailgas kepimo skardeles) ir dar kartą pakildykite apie 30 minučių. Duoną kepkite 200 laipsnių orkaitėje maždaug 50 minučių.
|
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių