Ingredientai
- Vanduo 250 ml šalto; arba pieno, jei blynelius kepate ne Kūčioms
- Miltai 6 valg. š. arba tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo
- Kiaušiniai 1 vnt. jei kepate Kūčioms, nedėkite
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Aliejus 4 valg. š. kepimui
- Silkė 2 vnt. filė; silpnai sūrios, nusausintos
Kaip gaminti
1. Pasiruoškite tešlą. Miltus išsukite su vandeniu (arba su pienu ir kiaušiniu) iki grietinės tirštumo vientisos masės be gumuliukų, įberkite druskos, pipirų. Leiskite tešlai apie 30 min. pastovėti.
2. Kol tešla brinksta, labai smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite mažoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol taps permatomas ir pagels (neleiskite suskrusti). Pusę svogūnų atidėkite, o kitus kiek atvėsinkite ir berkite į tešlą.
3. Silkės filė supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Storadugnėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, tada pilkite po šaukštą tešlos formuodami nedidelius blynelius, ant kiekvieno jų dėkite po porą trejetą silkės juostelių ir užpilkite dar šiek tiek tešlos, kad silkę beveik paslėptų. Kepkite iš abiejų pusių, kol blynai bus rusvi. Išimkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos