„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 41
Jau įvertinote šį receptą

Senoviniai blyneliai su silke

Blynai
Blynai / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šis patiekalas pirmiausia įdomus savo dvilypumu: vieni jį mena dar nuo vaikystės, kai per Kūčias ragaudavo šių blynelių pas močiutę, kiti nėra apie tokį patiekalą nė girdėję. O ir tie, kas šių blynelių ragavo, vertina juos nevienodai – dalis jų laukia nesulaukia atsirandant ant stalo, kiti mielai pasitenkina vos kąsneliu. Belieka išsikepti ir patiems įvertinti!

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Vanduo 250 ml šalto; arba pieno, jei blynelius kepate ne Kūčioms
  • Miltai 6 valg. š. arba tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo
  • Kiaušiniai 1 vnt. jei kepate Kūčioms, nedėkite
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
  • Svogūnai 1 vnt. didelis
  • Aliejus 4 valg. š. kepimui
  • Silkė 2 vnt. filė; silpnai sūrios, nusausintos

Kaip gaminti

1. Pasiruoškite tešlą. Miltus išsukite su vandeniu (arba su pienu ir kiaušiniu) iki grietinės tirštumo vientisos masės be gumuliukų, įberkite druskos, pipirų. Leiskite tešlai apie 30 min. pastovėti.

2. Kol tešla brinksta, labai smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite mažoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol taps permatomas ir pagels (neleiskite suskrusti). Pusę svogūnų atidėkite, o kitus kiek atvėsinkite ir berkite į tešlą.

3. Silkės filė supjaustykite plonomis juostelėmis.

4. Storadugnėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, tada pilkite po šaukštą tešlos formuodami nedidelius blynelius, ant kiekvieno jų dėkite po porą trejetą silkės juostelių ir užpilkite dar šiek tiek tešlos, kad silkę beveik paslėptų. Kepkite iš abiejų pusių, kol blynai bus rusvi. Išimkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.